Flamencofestivaali goes DOC: Impulso
1h 30min
9,00 €
 
Impulso
 

Flamencofestivaali goes DOC – 
IMPULSO-dokumenttielokuva nostaa valokeilaan flamencotanssija Rocio Molinan

Helsingin XX Flamencofestivaali ylpeänä esittää: Näyttävään juhlavuoden kattaukseen on saatu mukaan flamencodokumenttielokuva IMPULSO! Pohjoismaisen ensi-iltansa saava dokumenttielokuva on kuvaus nykyflamencon uudistajan, tanssija Rocio Molinan "Caida del cielo" -teoksen taiteellisesta luomisprosessista. Arvostetulle pariisilaiselle Chaillot National Theatre:lle tilastyönä tehty näyttämöteos oli Molinan tähänastisen uran suurin haaste.

Elokuvan ohjaaja Emilio Belmonten vie katsojat lähelle rajoja rikkovan flamencotaiteilijan luovaa prosessia. "Halusin tehdä dokumenttielokuvan, jonka johdosta tulevat sukupolvet tietävät, mikä flamencon tilanne oli 2000–luvun alussa. Rocio Molina on mielestäni yksi tämän päivän mielenkiintoisimmista nuorista taiteilijoista", ohjaaja toteaa. 

Rocio Molinaa voi hyvällä omatunnolla kutsua flamencon Björkiksi: hän on anarkistinen, kiihkeä, mutta ennen kaikkea musikaalinen taiteilija. Molinan taiteellinen tie on etsimisen ja uudistamisen tie. 30–vuotiaasta tanssijasta on tullut flamencon myytti. Kriitikot ovat antautuneet taiteilijan kypsyyden ja rohkeuden edessä, ja suuren yleisön rakastamasta ihmelapsesta aikuiseksi kasvanut Molina uudistaa flamencotaidetta suurella kädellä. "Caida del cielo" on muotoutunut Molinan ja muun taiteilijaryhmän lukuisten improvisaatiosessioiden tuloksena.

IMPULSO-dokumenttielokuvassa katsoja pääsee yhtä lähelle teoksen luomisprosessia kuin seisoisi itse hikisessä tanssisalissa. Taiteilijoiden työskentelyprosessia seurataan ideointivaiheesta aina ensi-iltaan saakka.

Elokuva antaa näyttävän päätöksen parikymppisiä juhlivalle flamencotaidefestivaalille ja se nähdään valkokankaalla festivaaliviikon päätöspäivänä sunnuntaina 11.2. klo 17 Korjaamo Kinossa, Helsingin Taka-Töölössä. Elokuva sai maailman ensi-iltansa marraskuussa 2017 Amsterdamissa vuosittain järjestettävässä maailman suurimmassa IDFA kansainvälisellä dokumenttielokuvafestivaalilla.

Elokuvanäytöksen tuottaa Espoo Ciné -elokuvafestivaali ja se toteutetaan yhteistyössä Korjaamo Kinon kanssa. 

Helsingin XX Flamencofestivaalin juhlavuoden päättää BRINDAMOS FINLANDIA -päätösklubi!
******
Su 11.2.2018 Klo 17.00 Korjaamo Kino, Taka-Töölö, Helsinki


IMPULSO
Ranska, Espanja 2017, 90 min
Esiintyjä: Rocío Molina
Ohjaus/Director: Emilio Belmonte
Tuotanto/Production: Nicolas Lesoult, Les Films de la Butte
Kieli: espanja
tekstityskieli: englanti

Kuvaus/Cinematography: Dorian Blanc, Thomas Bremond
Leikkaus/Editing: Matthieu Lambourion
Äänisuunnittelu/Sound Design: Javier Álvarez
World Sales: Jour2Fête

|
 
 
&nsbp;

Tulossa

 
 
Sijainti: Korjaamo Kino / Arkisto /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com