Salaviinanpolttajat & Romu-Mattila ja...
2h 0min
18,00 €
 
Salaviinanpolttajat
 

Ensimmäinen suomalainen elokuva oli vuonna 1907 valmistunut Salaviinanpolttajat. Kaikki elokuvan alkuperäisversiot ovat kuitenkin tuhoutuneet. Ainoa vihje elokuvan sisällöstä on 110 vuoden takainen lehti-ilmoitus, jolla elokuvaa mainostettiin. Tiedetään, että elokuvan päähenkilöt ovat kaksi metsäläistä pontikankeittäjää, korttihuijari, poliisi, nimismies ja porsas. 


Loud Silents -festivaalin taiteellinen johtaja Otto Kylmälä ehdotti Hymyilevä mies -elokuvan ohjaaja Juho Kuosmaselle, että tämä kuvaisi Salaviinanpolttajat uudelleen. Elokuvan ensiesitys oli huhtikuussa Loud Silents -festivaaleilla. Salaviinanpolttajien lisäksi Korjaamon Vaunusalissa esitetään Kuosmasen edellinen mykkäelokuva Romu-Mattila. Ykspihlajan Kino-orkesteri säestää molemmat mykkäelokuvat. Lisäksi foley-artisti ja äänisuunnittelija Heikki Kossi loihtii Salaviinanpolttajien äänitehosteet yleisön edessä.

Elokuvaesityksien jälkeen pidetään pieni tauko, jonka jälkeen Ykspihlajan Kino-orkesteri heittää vielä tunnin mittaisen keikan. 

Salaviinanpolttajat
Suomi 2017 (15 min). Ohjaus Juho Kuosmanen. Pääosissa Juha Hurme, Jaana Paananen, Tomi Alatalo, Jarkko Lahti ja Aku-Petteri Pahkamäki

Romu-Mattila ja kaunis nainen
Suomi 2012 (30 min). Ohjaus Juho Kuosmanen.

Ykspihlajan Kino-orkesteri
Laura Airola, Oona Airola, Tuomas Asanti, Reetta Kuisma, Miia Reko ja Miika Snåre

Live-foley
Heikki Kossi

Esitysaika torstai 31.8. klo 20.00. 

Paikka: Vaunusali, Kulttuuritehdas Korjaamo
Liput 18 €

HUOM! Vaunusalin ovella ei ole lipunmyyntiä, eli liput tulee ostaa Korjaamon Neuvonnasta

|
 
 
&nsbp;

Tulossa

 
 
Sijainti: Korjaamo Kino / Arkisto /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com